Fogyókúra cukorbetegség

Ha ezt tapasztalod, érintett lehetsz a cukorbetegségben

Itt van most: Kezdőlap » Cikkek » Egészségmegőrzés » Ha ezt tapasztalod, érintett lehetsz a cukorbetegségben Ha ezt tapasztalod, érintett lehetsz a cukorbetegségben Hazánkban több, mint félmillió embert érint a cukorbetegség, és bizonyára fogyókúra cukorbetegség több százezren vannak azok, akiknek betegsége nem diagnosztizált.

Cukorbetegek diétája

Mivel a 2-es típusú cukorbetegség részben az öröklött, részben az életmódbeli tényezőkön múlik, fontos szerepet kap a tudatosság. Ha az alábbi tüneteket gyakran tapasztalod, Te is fogyókúra cukorbetegség rizikócsoportba tartozol, ezzel azonban nem riogatni akarunk!

fogyókúra cukorbetegség

Pont, hogy a megelőzés segítése a célunk, ahogy cukorbetegség rizikótesztünkkel is az volt — ha még nem töltötted ki, itt megteheted! A cukorbetegség első kevésbé ismert tünete — fáradékonyság, levertség A szinte indokolatlan, fokozott gyengeségérzet amiatt is kialakulhat, hogy a szervezet nem hasznosítja megfelelőképpen a bejuttatott energiát.

Cukorbetegként fogyni akar? Ezek a készítmények segíthetnek

A cukorbetegség első nyilvánvaló tünete — fokozott szomjúságérzet Indokolatlan, erős szomjúság, szájszárazság, fokozott vizelés? Ezek bizony arra utalnak, hogy a vérben megemelkedett a glükóz cukor szintje, amit a vesék bár próbálnak szűrni, a túl nagy mennyiség miatt nem tudják elég gyorsan elvégezni fogyókúra cukorbetegség.

fogyókúra cukorbetegség

A glükóz egy része kiürül a vizelettel, a vizelésre való inger így fokozódik. A folyadékvesztés erős szomjúságot eredményez — ez a tünetek körforgása. Bőrkiszáradás, bőrállapot romlás — a cukorbetegség második kevésbé ismert tünete Kapcsolódva az előző ponthoz, ahhoz, hogy a vese el tudja végezni a fokozott folyadékürítést, a sejtekből vonja ki a vizet, főként az izom- és a bőrsejtekből.

Fogyókúra cukorbetegeknek: melyik a legjobb?

Utóbbinak látványos hatása van: a dehidratált bőr rosszabb tapintásúvá, fakóbbá, élettelenné válik, sok esetben hámlás, kirepedezés is jelentkezik, amin az ápoló krémek csak ideig-óráig segítenek. A cukrot ugyanis nem raktározza a szervezet, nem szívódik fel, hanem kiürül, így súlyvesztés következik be.

Főoldal » Betegségek » Cukorbetegség, pajzsmirigy, hormonok » Cukorbetegség » Fogyókúra cukorbetegeknek: melyik a legjobb? Egy nemrég közölt összefoglaló értekezés azt állapította meg, hogy a 2-es típusú cukorbetegek a fogyást legkönnyebben alacsony kalória tartalmú diétával és mesterségesen előállított ételpótlók fogyasztásával érhetik el. Számos tanulmány igazolta, hogy a fogyás a 2-es típusú cukorbetegség kezelésében kedvező hatású, akár a betegség visszafejlődéséhez is vezethet.

A cukorbetegség harmadik kevésbé ismert tünete — erős éhségérzet A sejtek az inzulin segítségével szállítják a vérben a glükózt. Ha az inzulin mértéke drasztikusan lecsökken ez egy pre-diabéteszes állapota sejtek nem képesek megtartani a glükózt, az kiürül a szervezetből. Ez fáradtságérzést, energiaszegénységet okoz, aminek közvetlen vonzata a fokozott éhségérzet, a szervezet ugyanis így próbál energiához jutni.

fogyókúra cukorbetegség

A cukorbetegség harmadik nyilvánvaló tünete — lassú sebgyógyulás, visszatérő fertőzések A magas vércukorszint gátolja a fehérvérsejtek megfelelő működését, amelyek normál esetben segítik a gyógyulási folyamatokat. Emellett a glükóz emelkedett szintje a vérben az immunválaszt is lassítja, ami a fertőzések gyakoriságához, folyamatos visszatéréséhez vezet.

Megoldási lehetőség — kizárólag az életmód A modern táplálkozásban a kényelmi szempontok miatt túl sok finomított szénhidrát, rostban szegény étel, a test igényeinek nem megfelelő kap helyet.

fogyókúra cukorbetegség

Az egészségtelen étkezés pedig idővel problémákhoz vezet a szervezetben, ezek közül az egyik leggyakoribb, a cukorbetegség, ami a szénhidrát anyagcsere zavarából fakad. Ahhoz, hogy a betegség ne alakuljon ki, elengedhetetlen a változatos, egészséges, a szervezet egyedi típusának megfelelő étkezés.

Diétás étrend cukorbetegeknek

Hogyan mérhetőek a szervezet egyedi igényei, mi az az anyagcsere típus, hogyan valósítható meg az ennek megfelelő táplálkozás? Tudj meg többet az egészséged megőrzése érdekében.

Mert mindig van megoldás, csak eddig talán rossz helyen kerested. Értékelje ezt a tartalmat.

Fontos információk