Inzulinpumpa fajták. You are here

Mit jelent az inzulinpumpa kezelés?
 • Insulin Pumps | Customer Support - Medtronic Diabetes Magyarország
 • Diabetes 2 típusú hír a kezelésben
 • October 25th, Petra Uncategorized Egyre többen keresnek meg, hogy az inzulinpumpák felől érdeklődjenek.

Mit jelent az inzulinpumpa kezelés? Mi az a pumpa és hogyan működik?

Kiknek ajánlott az inzulinpumpa használata? Az inzulinpumpa használata számos kritériumhoz kötődik, nemcsak a beteg tapasztalatát, hanem a kooperációs készségét és laboreredményeit is figyelembe veszik. Az inzulinpumpa nem minden esetben alkalmazható, vannak olyan eseteket, amelyekben nem ez az elsődlegesen ajánlott terápiás kezelési mód.

Az inzulinpumpa kisméretű, körülbelül mobiltelefon nagyságú elektronikus eszköz, mely könnyedén hordható az övön, zsebben vagy akár a melltartóhoz rögzítve. Az inzulinpumpa segítheti a pácienst és kezelőorvosát, hogy a kis mennyiségű, gyorshatású hypoglykaemia tünetei nappali és éjszakai adagolásával pontosabban utánozza azt, ahogy az egészséges hasnyálmirigy biztosítja a bázisinzulint a szervezet számára.

 1. Pharma-Marketing Kft.
 2. A diabetes mellitusban lévő számok kezelése
 3. Сьюзан проследила за его взглядом, прижавшись к поручню.
 4. Anélkül, cukorbetegség tünetei kezelése
 5. A kezelés a cukorbetegség lipoy
 6. Inzulinpumpa terápia-Cukorbetegközpont
 7. What is type 1 diabetes

Mivel mások számára gyakorlatilag láthatatlan, teljesen diszkrét kezelést tesz lehetővé. A pumpa segít pontosabban utánozni az egészséges hasnyálmirigy működését: a pumpa általi 24 órás folyamatos bőr inzulinpumpa fajták szubkután inzulinadás mellett nincs szükség inzulinpumpa fajták gyakori injekciózásokra, mivel a 24 órán át pontos kis adagokban adott gyorshatású inzulin a lehető legpontosabban biztosítja a szervezet inzulinigényét.

Bázisütem:: A programozott inzulinütem kis adagokban, a nap 24 órájában folyamatosan adagolja az inzulint, ezzel az egészséges hasnyálmirigy bázisinzulin-termelését utánozza ebbe nem tartoznak bele az étkezések. A programozott ütemet a terápiát felügyelő szakorvos határozza meg, a páciens teljesen egyedi szükségletei szerint.

Inzulinpumpa terápia

Ez a bázisütemben végzett adagolás. Az inzulinpumpák bóluskalkulátorai segítenek a szakorvos által előre megadott beállítások és a páciens speciális igényei szerint kiszámítani cukor cukorbetegség kezelése a fizioterápiában szükséges bólusmennyiséget.

Az alacsony cukorszint felfüggesztési funkció a folyamatos glükózmonitorozás CGM részeként segíthet azoknak, akik rettegnek a hipoglikémiától vagy attól, hogy nem érzékelik azt. Ha bekapcsolja ezt a funkciót, a pumpa automatikusan felfüggeszti az inzulin adagolását 2 órára, amint a glükózszint eléri az előre beállított küszöbértéket, majd - beavatkozás nélkül - visszaállítja a bázisinzulin adagolását a beállított ütemre. Az inzulin felfüggesztése közben minden más funkció tovább üzemel. A pumpa 2 órára felfüggeszti az inzulin adagolását.

Medtronic inzulinpumpa Milyen előnyökkel jár az inzulinpumpa kezelés, és miként segíthet a jobb glükózkontroll elérésében? Az inzulinpumpa kezelés számos klinikai előnyt kínál a napi többszöri inzulinadással szemben, például kevesebb hipoglikémás esemény kisebb glikémiás ingadozás Segíti a szükséges inzulinadagok jobb beállítását, különösen étkezéseknél és az éjszakai órákban, ezzel javítva a glükózkontrollt.

Mit jelent az inzulinpumpa kezelés?

Az inzulinadagolás szabályozása révén az inzulinpumpa további előnyöket is biztosít: Egyszerűbb adagolás: az inzulinszükséglet kiszámítása összetett feladat lehet, melyhez számos különböző tényezőt figyelembe kell venni. Az inzulinpumpában beépített bólus funkció segít meghatározni a pontos adagolást azzal, hogy a megfelelő dózis meg állapításához számításba veszi a már a szervezetben lévő inzulint, az aktuális vércukorszintet, a szénhidrátbevitelt és a személyre szabott inzulinbeállításokat.

inzulinpumpa fajták

Nagyobb rugalmasság: az inzulinpumpa azonnal beállítható sportoláshoz, betegségek alatt, vagy kis mennyiségű bólusok beadására a kiétkezésekhez. Mindez egyszerűen, egyetlen gombnyomással elvégezhető. Akár átmeneti bázisütem beállítást is választhatunk, amivel arányosan csökkenthető vagy növelhető a bázisinzulin üteme — ez a beállítás használható például sportoláshoz vagy betegség alatt.

inzulinpumpa fajták

Kényelmesebb: az inzulinpumpa további kényelmi funkciója a vezeték nélkül csatlakozó ujjbegyes vércukorszintmérő. A mérőeszköz automatikusan elküldi a vércukorértékeket a pumpának, ezzel még pontosabb számításokat tud végezni a bólusadagoló funkció és segítségével diszkréten adagolható a bólusinzulin.

A pumpakezelés, mint rendszer: hogyan jut az inzulin a szervezetedbe?

Az inzulinpumpában 1 egy rekesz tárolja a tartályt 2 mely inzulinnal van feltöltve. A tartályból az inzulin az infúziós szereléken 3.

Az infúziós szerelék egy bevezető eszköz 4 segítségével szúrható be a testébe, és a kanülnek nevezett, közvetlenül a bőr alá helyezett vékony, rugalmas csövecskén keresztül továbbítja az inzulint. A kanülhöz csatlakozó infúziós szerelék könnyedén leválasztható vagy visszacsatlakoztatható, amikor szüksége van rá.

inzulinpumpa fajták

Ez nagyon hasznos lehet, ha úszni megy, zuhanyozik vagy sportol. Milyen részekből áll az inzulinpumpa? Inzulinpumpa kezelés alkotórészei Minden MiniMed ® infúziós szereléket úgy terveztünk, hogy a pumpával egy rendszert alkotva működjön, ehhez egyedi csatolófelületet biztosítunk, mely biztonságosabb illesztést biztosít, mint a szokásos csatlakozók.

A rendszer alap eleme a csatlakozó, egy szabadalmazott, egyedi és minden infúziós szerelékre jellemző alkotóelem. Inzulinpumpa Kisméretű, hordozható orvostechnikai készülék, amelyen: Gombokkal programozhatja az inzulin adagolását Színes LCD kijelző mutatja az aktuális információkat Elemtartó rögzíti az 1db AA méretű alkáli elemet Tartályrekesz tárolja az inzulint 2.

 • Inzulinpumpára váltás a legmodernebb, okos eszközökkel - IDB - Ifjúsági Diabétesz Blog
 • Cukor cukorbetegség 2 típusú és impotencia kezelésére
 • Még több új inzulinpumpa és CGM

Tartály Műanyag tartály tárolja az inzulint, amely az inzulinpumpában van elhelyezve. A tartályokhoz adott tartozék a védőgyűrű, mely segít felszívni az inzulint az ampullából, majd betölteni a tartályba kék színű elem, melyet el kell távolítani, mielőtt a tartályt a pumpába helyeznénk.

Még több új inzulinpumpa és CGM

A tartály legfeljebb egység inzulint kép es befogadni, és két- három naponta cserélni kell, javasolt az infúziós szerelék cseréjével együtt. Infúziós szerelék Az infúziós szerelék egy vékony cső, amely a tartálytól a bőr alatti területig szállítja az inzulint. A kanül beszúrása egy kis tűvel történik, melyet a bevezetés után eltávolítanak.

inzulinpumpa fajták

A kanül ugyan azon a területen van, ahová az inzulininjekciókat adja be. Az infúziós szereléket két-három naponta cserélni kell. Az infúziós szerelékek a különböző paraméterek lehető legszélesebb választékával kaphatók kanültípus, hossz, hajlásszögígy kiválasztható a leginkább kényelmes és biztonságos összeállítást.

Inzulinpumpák

Infúziós szerelék bevezető eszköz A bevezető eszközbe egy infúziós szereléket kell helyezni, majd egyetlen gombnyomással gyorsan, egyszerűen, gyakorlatilag teljesen fájdalommentesen szúrható be az infúziós szerelék. Megfelelő megoldás nekem az inzulinpumpa? Számos, 1-es típusú cukorbetegséggel élő ember számára előnyös lehet az inzulinpumpa, és még nem is tudnak róla. Általánosságban inzulinpumpa fajták, hogy akik az alábbiak bármelyikét tapasztalják, azok jobb glükózkontrollt érhetnek el inzulinpumpa használatával: Tűszúrástól való félelem Nehézség a magas és alacsony vércukorszint kezelésében Félelem inzulinpumpa fajták hipoglikémiától, különösen éjszaka Céltartományon kívüli HbA1c értékek Félelem a hosszú távú szövődményektől Nagyobb rugalmasságra vágyik a mindennapi életben.

inzulinpumpa fajták

Fontos információk