Legujabb inzulin, Orális antidiabetikumok - gyógyszerek

PharmaOnline - Új inzulin kerülhet majd piacra

Legkorszerűbb ellátások diabétesszel élő gyerekeknek A kérelmet két cég, az angol-holland bejegyzésű Mylan és az indiai székhelyű Biocon adta be, és egy olyan inzulinra vonatkozik, amely lényegében megegyezik egy 20 éve kapható inzulinnal, a Sanofi által kifejlesztett és gyártott úgynevezett glargin típusú termékkel.

cukorbetegség kezelésére angiopátia a kezelés a cukorbetegség használatával asd

Mindez azt jelenti, hogy egy nagyon sokak által használt, nagy forgalmi potenciállal rendelkező biológiai gyógyszer kap a világ legnagyobb piacán versenytársat.

A Mylan glargin inzulinja egyébként tavaly október óta Ausztráliában már kapható, de egyrészt ott nem sikerült megvetnie a lábát, másrészt egy ilyen gyógyszer igazi piaci életképessége az Egyesült Államokban mérhető csak le.

cukorbetegség felfedezése cukorbetegség és annak kezelése a bojtorján

Nem nagy meglepetésre a Sanofi egyébként a szokásos legujabb inzulin száll versenybe a kihívóval, legyártott egy magasabb koncentrátumú, ezért hosszabb ideig eltartható saját biohasonló glargin inzulint, amit olcsóbban tud adni az eredeti verziónál. Így tehát eredeti gyártóként sem szorul ki a piacról, részt vesz az induló árversenyben.

vakság cukorbetegség kezelése kurkuma diabetes

Legujabb inzulin a leginkább elterjedt inzulinkezelési formákat százalékban téríti a társadalombiztosítás, így az a furcsa helyzet állhat elő, hogy a betegek a patikában semmit sem érzékelnek a piaci verseny árleszorító hatásaiból.

A tb-kassza kiadásainak viszont egyértelműen az kedvez, ha ugyanazt a szert több gyártótól is be lehet szerezni, vagyis meg lehet őket versenyeztetni.

Ez azért különösen fontos, mert egyébként az inzulinok piaci ára folyamatosan emelkedik — igaz, egyre újabb termékekkel állnak elő a gyártók, és ezek kifejlesztése sokba kerül, írja a lap.

jelek a diabétesz a második típusú kezelés jelek a diabétesz a második típusú kezelés

Fontos információk