Diabetic nephropathy,

Recommended Articles Az elmúlt két évtizedben a cukorbetegségben szenvedő betegek számának robbanásszerű növekedése figyelhető meg. Az International Diabetes Federation es adatai alapján több mint millió ember szenved diabetes mellitusban, amely évente 4,8 millió ember haláláért felelős.

diabetic nephropathy a kezelés az inzulin-függő diabetes

A diabeteses nephropathia a végstádiumú veseelégtelenség leggyakoribb oka. Kialakulásának első jele a microalbuminuria.

diabetic nephropathy a cukorbetegség kezelése népi

A diabeteses nephropathia kialakulásában a renin-angiotenzin rendszernek — amely többek között a vérnyomás és só-víz háztartás szabályozásának egyik legfontosabb eleme — is szerepe van. Ennek működését befolyásoló gyógyszerek ma a magas vérnyomás betegség kezelésében központi jelentőséggel bírnak.

diabetic nephropathy runes cukorbetegség kezelésében

A szerző a jelentősebb tanulmányokat és számos állatkísérlet eredményét áttekintve bemutatja, hogy az angiotenzinkonvertáló enzim inhibitor családba tartozó ramipril hol helyezkedik el ma diabetic nephropathy diabeteses nephropathia terápiájában. A szerző megállapítja, hogy a ramipril egyike a legtöbb evidence based eredménnyel rendelkező angiotenzinkonvertáló enzim gátlóknak, amely többek között a vérnyomáscsökkentő hatáson túlmutató célszervvédelem miatt a nagy nemzetközi, multicentrikus vizsgálatok alapján a diabeteses nephropathia kezelésénél is bizonyítottan kedvező hatású.

diabetic nephropathy cukorbeteg viszketés egy intim zóna kezelés

IDF Atlas Szigethy E. Prevalence rate of diabetes mellitus and impaired fasting glycemia in Hungary: cross-sectional study on nationally representative sample of people aged 20—69 years Croat.

Fontos információk