Kiszáradás cukorbetegség

Cukorbetegség

vércukorszintmérő tesztcsík

Cukorbetegség életmód A kánikula mindenkinek a szervezetét megterheli, de vannak, akik számára lényegesen nagyobb ez a kockázat. Ilyenek a cukorbetegek, akiknek a nagy meleg okozta gondokra fontos időben fölkészülni.

Hypernatraemia (kiszáradás) 2/3 - ozmolitok: demyelinisatio és agyoedema

A forró nyári napok speciális veszélyt jelentenek a cukorbetegségben szenvedők számára, de a kockázat jó része megfelelő figyelemmel megelőzhető. Curtiss B. Cook, a világhírű Mayo Klinika professzora az Endocrine Today szaklap legújabb számában mind az orvosok, mint a betegek számára összefoglalta a megelőzés legfontosabb pontjait.

győr diabetológia

A kiszáradás mindenki számára veszélyes, de a cukorbetegeknél már a kezdődő kiszáradás is hirtelen megzavarja a cukoranyagcserét. A vércukor értéke eltolódik, a keringő vértérfogat csökken, bizonyos inzulin készítmények fölszívódása is zavart szenved.

Ráadásul a vércukor értékének növekedése fokozza a kiszáradást, miközben sok cukorbeteg megvárja, amíg a szomjúság figyelmezteti a folyadékpótlásra.

a diabetes mellitus kezelése 2. típusú lenmag

Cook professzor a cukorbetegekkel foglalkozó doktorokat is figyelmezteti, hogy a nyári idő beköszöntével emlékeztessék betegeiket a megelőző folyadékpótlásra, vagyis arra, hogy ilyenkor nem kell megvárni a szomjazást, hanem rendszeresen igyon a beteg, még mielőtt a kiszáradás cukorbetegség első tünetei megjelennek.

Figyelmeztetni kell a cukorbajban szenvedőket arra is, hogy a nyári hónapokban fizikai terhelésüket, például a sportolást a kora reggeli és esti napszakra időzítsék. Ahol megoldható, légkondicionált belső térben kiszáradás cukorbetegség mozogni.

 1. A diabetes mellitus kezelése halott méhek
 2. Szolgáltatások Hogyan előzhetik meg a cukorbetegek a száj kiszáradását?
 3. polydipsia – Termwiki, millions of terms defined by people like you
 4. Cukorbetegség kezelés szőlő
 5. Cukorbetegség végleges gyógyítása
 6. Bronchitis kezelése 2-es típusú cukorbetegséggel
 7. A cukorbetegség kialakulása egy hosszabb folyamat: megkülönböztetésre kerül az inzulinrezisztancia, a pre-diabétesz, a 2-es típusú cukorbetegség és az 1-es típusú cukorbetegség, illetve külön kezelendő téma a terhességi cukorbetegség is.
 8. Diabétesz kisokos Az 1-es típusú diabétesz egy autoimmun betegség, mely bár nem gyógyítható, azonban megfelelő életmóddal és kezeléssel karban tartható, szövődményei megelőzhetőek vagy jelentkezésük ideje későbbi életkorra tolható ki.

Nyáron ajánlott a vércukorértéket is sűrűbben ellenőrizni. A hőségtől nem csak magunkat, de a gyógyszereket és a vércukor mérésére használt műszereket, eszközöket is védeni kell: ezeket ne hagyjuk az autóban, illetve hűtőedényben tároljuk, mert a nem megfelelően tartott eszközzel a mérés eredménye hamis lesz.

 • Cukorbetegség – Wikipédia
 • Mi a különbség az 1-es és a 2-es típusú cukorbetegség között? Mik a cukorbetegség tünetei?
 • Accu chek tesztcsík
 • Ezek a cukorbetegség tünetei, figyelmeztető jelei
 • Acetonos lehelet: mi az oka, és hogyan szüntethető meg? | kopetorpcsana.hu - Együtt a specialisták
 • Endokrinológiai fogalmak Ez a weboldal sütiket cookie használ a látogatói élmény javítása érdekében, releváns hirdetések jelenítése, küldése miatt és az oldal forgalmának elemzése céljából.

Forrás: Medipress.

Fontos információk